RBS byter namn

Den anrika brittiska banken Royal Bank of Scotland ser fortsatta problem på intäktssidan under det kommande året, framgår av fredagens bokslut. Banken uppger också att ett namnbyte kommer att göras inom kort, då moderbolaget ska döpas om till Natwest Group.

RBS rapporterade en kvartalsvinst före skatt på 1,6 miljarder pund i fjärde kvartalet, högre än väntade 1,2 miljarder pund enligt estimat som bolaget samlat in.

Vinsten före skatt i helåret blev 4,2 miljarder pund, 24 procent högre än 2018 och även högre än de 3,8 miljarder pund som var väntat. En utdelning om 8 pence per aktie föreslås för det sista kvartalet.

”Vi noterar 2,6 procent lägre intäkter jämfört med 2018, vilket reflekterar utmanande marknadsförhållanden och marginalpress från företagssidan”, skriver RBS.

I rapporten lägger också nytillträdde vd:n Alison Rose fram en ny strategi för banken, bland annat inkluderat namnbytet till Natwest.

Konsumentbanken Natwest är redan i nuläget bankkoncernens största varumärke. Den nya strategin inkluderar också en minskning inom investmentverksamheten Natwest Markets.

”Vi spår även att pressen från regeländringar kommer fortsätta påverka intjäningen under 2020”, sammanfattar banken.

RBS förväntar sig också att fortsätta skära på kostnader under det nu inledda året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.