Riskkapital-veteran: EU kommer att upplösas inom 15 år

Europa står inför sin största kris sedan andra världskriget. Det menar Guy Hands, en av Storbritanniens mest framstående riskkapitalister, skriver Business Insider.

Guy Hands, som kallats ”the king of British private equity” av Reuters, säger att en perfekt storm är under uppsegling. Svagt ledarskap, politisk extremism och rekordinvandring – allt detta kommer slita isär den 28 stater starka unionen före 2030.

-Jag är inte säker på att EU som vi känner det kommer att existera om 15 år. Och jag är ganska säker på att om det inte existerar kommer vi ha krig i Europa, säger Guy Hands till Bloomberg på tisdagen.

Hands säger att höger- och vänstergrupper som varit döda i tjugotalet år nu vinner mark från den politiska mitten och att konsensus bryts ner både nationellt och politiskt.

Enligt Business Insider påminde det om vad Jim Mellon – en bidragsgivare till brittiska partierna Tories och UKIP och med en förmögenhet på motsvarande runt 10 miljarder kronor – sagt på tisdagen. Enligt Mellon kommer euron att implodera inom 10 till 15 år när både Frankrike och Italien faller ner i en Greklandsliknande skuldspiral.

Guy Hands fällde sina kommentarer vid samma konferens där UBS investmentbankchef Andrea Orcel sa att han drillar sina unga handlare i katastrofscenarier ”varje månad, varje vecka, varje dag”, skriver Business Insider.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets