Rörvik Timbers styrelse: Acceptera Gunvors bud

Rörvik Timbers styrelse rekommenderar aktieägare och konvertibelinnehavare att acceptera budet från Gunvor Group.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Gunvor Group lämnade i slutet av september ett budpliktsbud om förvärv av samtliga A- och B-aktier samt konvertibler i Rörvik Timber. För varje aktie, oavsett aktieslag, i Rörvik Timber erbjöds 3,92 kronor kontant.

Som motivering till det accepterade anger styrelsen flera skäl:

”Bolagets nuvarande ställning på en osäker marknad kräver starka resurser hos ägarna.”

”Den nuvarande och framtida lönsamheten kräver ytterligare rörelsekapital, som endast kan komma från starka ägare med långsiktighet.”

”Priset på bolagets viktiga råvara i södra Sverige, som väsentligt överstiger priset i övriga Sverige, går inte att motivera med nuvarande lönsamhet inom industrin. Vår bedömning är att detta gäller tills en bättre struktur av branschen i södra Sverige uppnåtts.”

”Det totala värdet av aktiekapitalet enligt erbjudandet plus skulderna i bolaget är i nuläget högre än vad styrelsen bedömer att marknadsvärdet är på bolaget med nuvarande marknadsläge och lönsamhet.”

”Likviditeten i aktien kommer att ytterligare begränsas efter detta erbjudande, speciellt om tvångsinlösen inte blir möjlig, med risk för avnotering från Nasdaq Stockholm.”

Bedömningen uppges också grundas på en fairness opinion från EPB ”avseende skäligheten ur en finansiell synvinkel för aktieägarna och konvertibelinnehavarna”.

Styrelseledamoten Jérôme Schurink är investeringsansvarig inom Gunvor Group och har därför på grund av intressekonflikt inte deltagit i styrelsens handläggning av budet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.