Securitas sämre än väntat

Säkerhetsbolaget Securitas organiska försäljningstillväxt i Europa uppgick till 1 procent under det andra kvartalet 2019, lägre än Infront Datas snittprognos inför rapporten som låg på 3,1 procent.
Securitas sämre än väntat - securitas-700_binary_6947170.jpg

Den organiska tillväxten i Europa dämpades av förlusten av några större bevakningskontrakt i en konkurrensutsatt marknad under det andra kvartalet, skriver vd Magnus Ahlqvist i delårsrapporten.

Rörelsemarginalen i Europa blev 5,0 procent under andra kvartalet, jämfört med 5,1 procent motsvarande period i fjol och lägre än Infront Datas snittprognos om 5,2 procent.

”I Europa var villkoren på arbetsmarknaden utmanande och i två länder kunde vi inte fullt ut kompensera lönekostnadsökningar genom prisökningar”, skriver Magnus Ahlqvist.

Rörelsemarginalen i Europa stöddes dock av kostnadsbesparingsprogrammet som initierades under 2018, vilket utvecklades enligt plan.

Pris- och lönebalansen, och kostnadseffektivitet, kommer fortsätta att vara fokusområden under hela året, enligt vd:n.

I Nordamerika blev den organiska tillväxten 5 procent, mot väntat 4,3 procent, och för koncernen som helhet landade den organiska försäljningstillväxten på 5 procent, mot väntat 5,1 procent.

”Vi växte snabbare än säkerhetsmarknaden generellt under de första sex månaderna, trots en inbromsning i några länder i Europa”, kommenterar Magnus Ahlqvist.

Försäljningen av säkerhetslösningar och elektronisk säkerhet ökade med 15 procent under det första halvåret, och representerar nu 21 procent av koncernens totala försäljning.

Securitas redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar, ebita, på 1.377 miljoner kronor för det andra kvartalet 2019.

Infront Datas snittestimat, utifrån nio analytikers prognoser, pekade mot ett rörelseresultat före avskrivningar på 1.426 miljoner.

Försäljningen i kvartalet uppgick till 27.684 miljoner kronor, mot ett snittestimat om 27.844 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets