Shamaran uppdaterar kring Atrush-fältet

Oljebolaget Shamaran Petroleum har lämnat en uppdatering kring Atrush-fältet och höjer bedömningen över de prognostiserade reserverna och de betingade resurserna för området.

Positiva brunn-resultat vid Chiya Khere-5, Chiya Khere-8 och Atrush-3 tillsammans med positiva tester runt om i fältet gör att bolaget nu höjer estimaten för området avseende bevisade reserver.

Det framgår av ett pressmeddelande.

De bevisade reserverna och sannolika reserverna (2P) har ökat från 61,5 miljoner fat till 85,1 miljoner fat totalt det senaste året, enligt utvärderingen från reservutvärderingsföretaget som genomfördes avseende utgången av 2015.

Den totala mängden olja som finns vid Atrush-fältet uppskattas vara mellan 1,5 och 2,8 miljarder fat.

Samtidigt meddelar bolaget att prognosen om att den första oljan kommer att börja produceras kring mitten av 2016 kvarstår, även om det kvarstår betydande utmaningar i Kurdistan som kan komma att påverka tidsschemat.

”Vi ser det senaste beskedet från KRG gällande att internationella oljebolag får finansiell tilldelning enligt produktionsdelningskontrakten som positivt”, kommenterar vd Chris Bruijnzeels.

Shamaran har en ägarandel på 26,8 procent i Atrush-fältet och kommer att ha så tills dess att det kurdiska självstyret (KRG) utnyttjar sin option om att förvärva 25 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets