Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

SvD: Två köpvärda aktier

2019-06-18 14:10
Resurs Bank. Foto: Resurs Bank

Såväl en nischbank som en vårdoperatör får köprekommendationer av SvD:s analystjänst.

Nordic Capital, som satte Resurs på börsen, har till sist sålt samtliga aktier i bolaget. Kanske blir nischbanken en bättre aktie nu när "överhänget" är borta. Det skriver SvD Börsplus och ger Resurs en köprekommendation.

"Vi står och väger lite mellan ett köpråd och en neutral slutsats /../ Givet att Norgemarknaden nu skapar ny osäkerhet bör man kanske inte räkna med något uppsving i närtid heller. Å andra sidan är det skönt att Nordic Capital nu sålt sina sista aktier i bolaget. Och storägaren (familjen Bengtsson) fortsätter köpa mer om än för ganska små belopp i sammanhanget", skriver Börsplus och fortsätter:

"Även i ett pessimistiskt scenario där vi räknar med sämre tillväxt, betydligt lägre marginaler och ännu lägre värdering är nedsidan inte särskilt stor. Å andra sidan finns chansen att sentimentet kring bankaktier vänder till det bättre och då är uppsidan stor. Det kanske inte händer i närtid men direktavkastningen kring 7 procent gör ändå väntan värd".

Börsplus tror även att det finns mer uppsida i vårdoperatören GHP:s aktie efter att kursen gått upp med 7 procent på måndagen efter ett avtal.

"Det nya kontraktet i Kuwait är intressant. Inte minst ur ett lönsamhetsperspektiv. Vi tror att det kan finnas ytterligare potential för fler kontrakt framöver även om det inte är något som ligger i våra prognoser. Även hemmamarknaden i Norden går bra. Efterfrågan på GHP:s tjänster är stor", skriver Börsplus och rekommenderar köp av aktien.

Enligt analysen skulle en multipel på 14 gånger rörelseresultatet ge en uppsida i kursen på cirka 40 procent. Köprådet riktar sig bara mot den riskvillige, betonar Börsplus.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom