Tusentals får gå från Coca-Cola

Läskedrycksproducenten Coca-Cola meddelar att de ska dra ned på mellan 1.600 och 1.800 jobb globalt.

Nedskärningen är en del av dess kostnadsbesparingsprogram som ämnar spara 3 miljarder dollar de kommande åren.

Det framgår av en artikel från New York Times publicerad på torsdagen.

”Vi fattar inte beslut om jobbeffekter lättvindigt. Vi har åtagit oss att säkerställa en rättvis, skälig och medkännande behandling av vår personal under hela den här processen”, skrev företaget i ett uttalande.

Coca-Cola meddelade i höstas att de skulle dra ned på personalen, men meddelade inte hur många. Försäljningen av sockrade läskedrycker har fortsatt minska då konsumenten har blivit mer hälsomedveten och således ändrat sina mat- och dryckespreferenser.

”Vi fortsätter att möta en utmanande makroekonomisk miljö, betydligt mer utmanande än vi förväntade oss i början av året”, sade Coca-Colas vd Muhtar Kent på en presskonferens i oktober.

Marknaden tycks välkomna förändringarna. Istället för att möta den sjunkande försäljningen genom prissänkningar har företaget förändrat paketeringen och givit konsumenten mindre läsk till högre priser. Dessutom har de minskat marknadsföringen som en del av programmet.

”Det har varit en bra och positiv förändring. Det är en bra förändring för företaget då det har kvar sina vinstmarginaler och en bra förändring för konsumenten som dricker mindre socker”, kommenterade Ali Dibadj på Sanford C. Bernstein.

Konkurrenterna Pepsi och Dr Pepper Snapple har gjort liknande förändringar i sina verksamheter de senaste åren, för att möta den nya konsumentens preferenser.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.