Uppåt på Asienbörserna

De asiatiska börserna steg överlag i tisdagens handel, med undantag av i Japan där mindre nedgångar registrerades.
Uppåt på Asienbörserna - pil-asien-upp-affarsvarlden-700_binary_6853001.png

Vita huset meddelade på måndagen att en handfull temporära undantag från svartlistningen av export till det kinesiska telekomföretaget Huawei kommer att godkännas, rapporterade bland annat Wall Street Journal.

Undantagen ger vissa leverantörer och kunder till Huawei ett 90 dagars uppskov för sådan handel. Undantagen är dock meningslösa, då Huawei redan har förberett sig för situationen och byggt lager av komponenter, hävdade bolagets grundare och vd Ren Zhengfei, som också spådde att Huaweis 5G-teknik inom några år kommer att vara överlägsen alla konkurrenters, uppger Market Watch.

Vid 7-tiden var det japanska Nikkei 225-indexet ned 0,2 procent, medan Hongkongs Hang Seng och australiska S&P/ASX200 steg lika mycket. De fastlandskinesiska börserna steg 1,5-2 procent och i Seoul adderade Kospi 0,8 procent.

Sydkoreanska Samsung Electronics, en konkurrent till Huawei, lyfte omkring 4 procent och i Japan steg Nikon och Softbank 3,7 respektive drygt 3 procent.

I USA föll en rad chiptillverkare med kinesiska kunder på måndagen, med Qualcomm och Broadcom ned omkring 6 procent och Intel ned cirka 3 procent.

I Australien handlades de stora gruvbolagen överlag nedåt, med Rio Tinto ned knappt 1 procent och Fortescue ned 1,7 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco