Vi upplever för tillfället problem med vår inloggningstjänst, allt material är för tillfället upplåst
Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Vin väntas falla i pris

2020-02-17 09:45
Foto: Luis Henao/TT

Världens vindrickare kan snart få anledning att skåla. Priserna på vin väntas framöver falla till de lägsta nivåerna på fem år - främst tack vare ett överskott på druvor från Kalifornien. Det skriver CNN.

Vingårdarna i norra Kalifornien började plantera tusentals tunnland med nya vinrankor 2016 och med nya mer effektiva skördemetoder har det lett till riklig druvproduktion. Druvöverskottet kombineras dessutom med en minskad efterfrågan på vin, vilket väntas leda till lägre priser i upp till tre år.

"Huvudskälet till överutbudet i dag är kulmen på några års minskande tillväxt i vinleveranserna, med en riklig druvskörd 2018 som ett utropstecken. /…/ Fram till 2015 hade vinleveranserna ökat ganska förutsägbart under två decennier. Den avmattade tillväxten har överraskat branschen", säger Jeff Bitter, ordförande för branschorganisationen Allied Grape Growers, till CNN.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom