Viss återhämtning på Asienbörserna

Asienbörserna återhämtade sig delvis under onsdagens handel efter nedgångar dagen före som bland annat föranleddes av oron över Kinas coronavirus och dess ekonomiska konsekvenser.
Viss återhämtning på Asienbörserna - asien-japan-bors-marknad-700_binary_6969493.jpg

Uppgifter från kinesiska myndigheter om ökade ansträngningar för att kontrollera virusutbrottet mottogs positivt på börserna.

Viruset fortsätter dock att vara ett orosmoment på de globala börserna och kinesiska hälsoexperter uppger att de ser risker för att lungviruset muterar och sprider sig ytterligare. Enligt Kathy Lien, chef för valutastrategi på BK Asset Management, är det ingen tvekan om att den ekonomiska aktiviteten i Asien kommer att påverkas när Kina nu går in i en av de mest intensiva reseveckorna i samband med firandet av det kinesiska nyåret. Aktier i resesektorn fortsatte att pressas på onsdagens Asienbörser.

På tisdagen bekräftade det amerikanska smittskyddsinstitutet det första fallet av coronaviruset i landet. De ledande börserna på Wall Street vände nedåt under tisdagskvällen och stängde på minus 0,2-0,5 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco