Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Viss återhämtning på Asienbörserna

2020-01-22 08:15
Foto: Eugene Hoshiko/TT

Asienbörserna återhämtade sig delvis under onsdagens handel efter nedgångar dagen före som bland annat föranleddes av oron över Kinas coronavirus och dess ekonomiska konsekvenser.

Uppgifter från kinesiska myndigheter om ökade ansträngningar för att kontrollera virusutbrottet mottogs positivt på börserna.

Viruset fortsätter dock att vara ett orosmoment på de globala börserna och kinesiska hälsoexperter uppger att de ser risker för att lungviruset muterar och sprider sig ytterligare. Enligt Kathy Lien, chef för valutastrategi på BK Asset Management, är det ingen tvekan om att den ekonomiska aktiviteten i Asien kommer att påverkas när Kina nu går in i en av de mest intensiva reseveckorna i samband med firandet av det kinesiska nyåret. Aktier i resesektorn fortsatte att pressas på onsdagens Asienbörser.

På tisdagen bekräftade det amerikanska smittskyddsinstitutet det första fallet av coronaviruset i landet. De ledande börserna på Wall Street vände nedåt under tisdagskvällen och stängde på minus 0,2-0,5 procent.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom