Xiaomi hoppar över Barcelona-mässa

Den kinesiska mobiltillverkaren Xiaomi kommer inte ta plats på mobilmässan i Barcelona, skriver Ny Teknik.

Enligt mobilexperten Tuong Nguyen på analysfirman Gartner är beslutet att avstå i linje med deras strategi som nytänkare. ”Att ställa ut på mässor är dyrt. Men de finns säkert representerade i Barcelona på något annat sätt”, säger Nguyen.

Xiaomi har på endast fyra år lyckats segla upp som världens tredje största tillverkare av smartphones, bakom Samsung och Apple. Hemma i Kina är man marknadsledande.

Bolaget har gjort sig känt för att sälja avancerade lågprismobiler via nätet utan att använda sig av stora reklamkampanjer. Det har inte heller ingen egen tillverkning samtidigt som det involverar sina kunder i produktutvecklingen med hjälp av sociala medier. Bolaget fick nyligen stor uppmärksamhet när det rekryterade Googles tidigare produktchef för Android, Hugo Barra.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.