Xiaomi presenterar sin första elbil

Teknikföretaget Xiaomi presenterade under torsdagen sin första elbil och meddelade att man siktar på att bli en av världens fem största biltillverkare.
Xiaomi presenterar sin första elbil - Xiaomi SU7
Xiaomi SU7

Det rapporterar flera medier.

Xiaomis mål är att skapa en drömbil som är lika bra som Porsche och Tesla”, sade VD Lei Jun vid eventet där bilen presenterades.

Den nya bilen är en sedan, kallad SU7, som förväntas dra nytta av ett gemensamt operativsystem kopplat till Xiaomis populära mobiltelefoner. Bilen kommer ha batterier från CATL och BYD.

”Genom att arbeta hårt de närmaste 15 till 20 åren kommer vi att bli en av världens fem största biltillverkare och sträva efter att höja Kinas övergripande bilindustri”, uppgav vd Lei Jun.

Xiaomi har lovat att investera runt 10 miljarder dollar, motsvarande cirka 99,2 miljarder kronor, på bilindustrin under det närmaste årtiondet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets