Platsannonser

Bolagsjurist med fokus på kommersiella avtal till WSP

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag. WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Norden är vi omkring 6 000.

Till vårt kontor i Stockholm, Globen, söker vi en bolagsjurist med inriktning på kommersiella avtal, som ska stötta WSPs verksamhet i Norden. Du kommer att utgöra en del av vårt juristteam, som arbetar nära verksamheten och stöttar med ett brett utbud av löpande och strategisk legal rådgivning och riskbedömningar. Arbetssättet genomsyras av stor öppenhet, hög kompetens och affärsfokus. För att komplettera teamet söker vi nu en bolagsjurist med inriktning på komplexa kommersiella avtal.

Dina arbetsuppgifter

Som bolagsjurist på WSP kommer du tillsammans med den växande juristavdelningen att stötta den nordiska affärsverksamheten i ett brett spektrum av juridiska frågor, med tonvikt på kommersiella avtal såsom bland annat licensavtal, samarbetsavtal, serviceavtal, abonnemangsavtal, återförsäljaravtal, agentavtal och IP-rättigheter.

Här har du möjlighet att vara med och vidareutveckla juristavdelningen och bidra till uppbyggnaden av bolagets interna legala infrastruktur gällande kommersiella avtal. Du kommer att rapportera till bolagets chefsjurist i Norden. Resor i tjänsten förekommer.

För att passa in i rollen måste du därför trivas med att arbeta verksamhetsnära i en föränderlig, dynamisk och internationell arbetsmiljö. Det är viktigt att du gillar ett högt tempo, är energisk, prestigelös, lösningsorienterad, självständig och alltid har affärsmässigheten i fokus. Du måste besitta hög integritet och kunna fatta snabba beslut samt ha en god social och kommunikativ förmåga.

Utbildning och erfarenheter

Vi söker dig som avslutat svensk juristexamen med mycket goda resultat och har 6 – 9 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag där du har arbetat självständigt med komplexa kommersiella avtal i en internationell miljö.

Vi är en internationell organisation och därför är det viktigt att du kan kommunicera obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information om tjänsten eller företaget, kontakta Zarina Virsholm på tfn: 073 399 07 27 mail: zarina.virsholm@sharprecruitment.se eller Linda Sjöhagen på tfn: 073 641 88 81 mail: linda.sjohagen@sharprecruitment.se.