Kontoren rusar efter virusdödare – lyft för brödernas luftrenare

Coronaviruset har inneburit ett stort uppsving i intresset för luftrenare, något som svenska Livsdal märker av. För att kunna ta tillvara på intresset genomför nu bolaget en nyemission på upp till 20 miljoner kronor. Redan nu har bolaget knutit till sig tunga aktieägare som Per Brilioth, vd på VNV Global.
Bröderna Andreas och Tobias Murray är grundarna bakom det svenska bolaget Livsdal, vars luftrenare rönt mycket stort intresse under våren. Foto: Alexander Crispin.

Livsdal har under flera år utvecklat en luftrenare för att vara den bästa på marknaden. Bolagets luftrenare bygger på industriell teknik som bland annat används inom sjukvården och i rymdindustrin. Det betyder att virus, avgaser, pollen, bakterier och giftiga gaser fastnar i de effektiva filtrena. Teknikpartner och tillverkare av de effektiva Hepa- och kolfiltren är världsledande luftfiltreringsspecialisten Camfil.

Nyemission för att möta efterfrågan

”Vi märker att intresset för luftrening har rusat i höjden efter coronavirusets framfart. Under våren har vi kunnat gasa både vad gäller produktion och anställningar. För att klara av att ta tillvara på intresset och öka produktionen måste vi ta in mer rörelsekapital. Därför genomför vi en nyemission”, säger Andreas Murray, styrelseordförande för Livsdal och en av bolagets grundare.

Ren luft i VNV Globals konferensrum. Foto: Alexander Crispin.

Klar förbättring av luften
En aktieägare sedan tidigare i bolaget är VNV Globals vd Per Brilioth.

”Vi har haft Livsdals luftrenare på kontoret i ett år, och märkt en betydligt bättre kvalitet på luften”, säger Per Brilioth.

”Jag ser ett stort och växande behov av luftrenare runt om i världen och fick möjlighet att köpa in mig i bolaget. Dessutom har jag tidigare arbetat med grundarna Tobias och Andreas Murray.”

Ny möjlighet att sätta höga försäljningsmål
För att hantera den tilltagande efterfrågan har Livsdal förstärkt organisationen med försäljningsdirektör Peppe Ekmark vars karriär vittnar om en gedigen bakgrund och högt ställda ambitioner. Förutom lång erfarenhet av försäljning och framgångar som rönt priser är han också verksam som inspiratör, föreläsare, lärare på kurser och författare.

”När vi träffade Peppe utbrast han: ”Fantastiskt! Den här resan vill jag vara med på.” Han såg nämligen att tajmingen var perfekt, eftersom produkten ligger helt rätt i tiden”, berättar Tobias Murray, som är en av grundarbröderna och bolagets vd.

David Uhrner och Peppe Ekmark vid Livsdals nya kontor och showroom på Tändstickspalatset i Stockholm. Foto: Alexander Crispin.

Till Livsdal har Peppe med sig sin branschkollega och sparringpartner David Uhrner, som bland annat startat och drivit Finanspodden, sedermera uppköpt av Affärsvärlden.

”Peppe Ekmark har nu ett övergripande ansvar för försäljning globalt på Livsdal, medan David Uhrner initialt ansvarar för Norden i rollen som säljchef. Tillsammans kommer de att se till att vi levererar på högt ställda mål kring försäljningen”, säger Tobias Murray.

Snittpris på 400 kr per anställd

Livsdals erbjudande innebär i dag ren luft som tjänst, vilket betyder att företag hyr en luftrenare i standardutförande på 36 månader för omkring 1 500 kr per månad, inklusive service och filterbyten. För en exklusivare modell i trä är månadskostnaden 3 000 kr. Antalet luftrenare och placering anpassas utifrån varje kontor.

”Utifrån planlösningar och antal anställda på de kontor vi varit hos hittills i Stockholm har vi sett att det går ungefär fyra personer på en luftrenare, vilket innebär en månadskostnad på cirka 400 kr per anställd”, säger Peppe Ekmark.

Emissionen vars teckningstid pågår fram till 26 juni är en så kallade private placement – och därmed inte en marknadslistning av aktien – har redan rönt intresse hos investerare. Cirka 30 procent av aktierna säljs ut till en bolagsvärdering på 42 miljoner kronor.

 

Erbjudandet i korthet

Publik nyemission i Livsdal Sverige AB (publ.) Hagberg & Aneborn Fondkommission AB är bolagets emissionsinstitut i förestående publika nyemission. Teckna via nedan länkar.

Emissionsbelopp: Nyemissionen omfattar högst 240 000 aktier och och uppgår till högst 20,4 Mkr.

Teckningskurs: 85 kr per aktie.

Teckningsperiod: 15 juni – 26 juni 2020

Övrigt: De nya aktierna motsvarar 32,43 procent av företaget efter emissionen.

 Teckna med BankID 

 

Teckningssedel

 

Informationsmemorandum

Investerarträffar

På grund av rådande omvärldssituation kommer vi inte samla till några större möten utan istället ha telefonmöte med alla som önskar det. Maila till info@livsdal.com för att boka en tid.

Du kan även lyssna på grundarna Tobias och Andreas Murray på bolagets hemsida.

Besök Livsdals hemsida 

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här