Kryptovaluta-experten: ”Det kan förändra världen”

Fenomenet kryptovalutor blev under 2017 känt för den breda allmänheten och nu är digitala valutor en av våra mest diskuterade företeelser.

Den 16 maj håller Ny Teknik och Affärsvärlden en konferens som ska hjälpa oss att förstå och fördjupa oss i detta spännande och eventuellt historiska fenomen!

Konferensen Nordic 360 Blockchain Invest hålls den 16 maj i Aktiehögskolans gamla lokaler i Stockholm. På konferensen kommer högprofilerade talare att fördjupa sig i kryptovalutornas värld och förklara begrepp som blockchain och Initial Coin Offering (ICO). En av talarna är Eric Wall, som har varit en kryptovaluta-entusiast sedan 2012. Idag arbetar han som blockchain- och kryptovaluta-expert på Cinnober, ett IT-bolag som bygger börs- och clearingsystem till den globala finansmarknaden.

I en relativ ung bransch har Eric Wall redan hunnit skaffa sig gedigen erfarenhet. Han var tidigare kolumnist på Bitcoin.com och i sin nuvarande roll arbetar Eric med att driva Cinnobers satsningar på kryptovalutor och blockchains. På konferensen kommer Eric att vara keynote speaker och hans föredrag har fått namnet ”The truth about ICO and Blockchain investing”.

– Jag kommer att prata om historien och filosofin som ligger bakom ICO, tokenisering som koncept och hur man kan förstå det. Bland annat kommer jag förklara hur man utvärderar en investeringsmöjlighet i en ICO eller i en kryptovaluta. Men jag kommer också att ge kritikernas perspektiv på det här, för det är en väldigt invecklad industri som många inte riktigt förstår sig på, säger Eric Wall.

Initial Coin Offering, eller ICO, är ett nytt begrepp på Blockchain-himmelen. En stor del av Eric Walls föreläsning kommer att handla om just ICO och han beskriver det som en process man kan använda sig i ett projekt för att utveckla en viss produkt. Processen går ut på att man utfärdar något slags coin eller token och säljer det till investerare som vill vara med och satsa på projektet.

– Det finns en problematik med ICO som inte många känner till. Det kan vara juridiska oklarheter, komplicerade upplägg och i vissa fall också bedrägerier. På konferensen kommer jag berätta hur man sållar bland de här investeringarna och hur man kan lära sig att identifiera bra och dåliga investeringar, säger Eric Wall.

Kryptovalutor är egentligen ingen ny företeelse men det är inte förrän de senaste åren som allmänheten har fått upp ögonen för den digitala valutan. Trots det stora mediala genomslaget menar Eric Wall att kryptovalutornas framtid fortfarande är osäker.

– Jag tycker inte att det är helt självklart att den här industrin kommer att slå igenom på bred front. Det finns en risk för regleringar alternativt rena förbud från statens håll som kan komma att marginalisera fenomenet kraftigt. Om det däremot skulle tillåtas i stor omfattning skulle det erbjuda en effektivitet för flyttande av värde och äganderätter som vi inte har haft tidigare. Det har potential att förändra världen.

Gör oss sällskap den 16 maj och fördjupa dig i Blockchain och kryptovalutornas spännande värld! Mer information om konferensens program och vem som talar hittar du här. Välkommen till Nordic 360 Blockchain Invest!OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.