Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tre köpråd som höll

2019-12-04 18:00

Eastnine

I nummer 12/2017 gjorde Affärsvärlden ett första lyckat inhopp i Eastnine, med över 30 procents kursavkastning på ett år. Dryga 30 procent blev det även när köprådet återupptogs förra hösten, fram till att riktkurs 120 kronor nåddes häromveckan.

Börsbolaget har stegvis levererat en omvandling från att tidigare ha varit East Capital Explorer, med en bred Östeuropastrategi skött via ett oattraktivt förvaltningsavtal av fondbolaget East Capital.

Den nya strukturen Eastnine är självständigt förvaltad och fokuserad mot attraktiv fastighetsförvaltning i Baltikum. Förtroenderabatten har välförtjänt krympts.

Skanska

Ett par problemprojekt i USA hade för ett år sedan fått Skanska-aktien på fall. Överdrivet, var Affärsvärldens bedömning som såg ett i grunden stabilt och välskött byggbolag.

Analysen visade sig stämma riktigt väl, men den bommade på en punkt: Skanska sänkte oväntat utdelningen i våras från 8,25 kronor till 6 kronor. En kursuppgång på 33 procent täcker dock upp för den missräkningen med råge.

Rekommendationen låstes i början av september då Skanska sänktes till vänta i nummer 36/2019. Sedan dess har aktien lyft 11 procent på en börs som stigit med 8 procent.

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom