Högt kunskapsinnehåll gynnar Novus

Novus är ett undersökningsföretag inom opinion, marknad och strategi som ger företag och organisationer bättre beslutsunderlag. På en investerarpresentation hos Aktietorget så presenterar vd Torbjörn Sjöström bolagets verksamhet och framtidsplaner.

Det som många av oss förknippar med Novus är deras publicerade opinionsundersökningar så som Väljarbarometern. Det är sant att deras undersökningar ofta syns i media, de är Sveriges mest citerade undersökningsföretag, men trots det utgör de publicerade undersökningarna endast två procent av verksamheten.

Resterande del av verksamheten består av undersökningar och analyser åt kunder för att hjälpa dem att fatta bättre beslut i verksamheten. Det kan exempelvis handla att få insikter om hur man antingen ska fortsätta utveckla verksamheten och vinna nya kunder eller hur man vänder en nedåtgående trend.

Det är idag mycket fokus på möjligheterna som den nya digitala tekniken erbjuder i form av Big Data. Det finns också de som menar att Big Data och digital teknik helt kommer att ersätta behovet av undersökningsföretag som Novus. Men enligt Novus är den digitala transformationen inget hot eftersom att kundens behov fortfarande är detsamma. Den nya tekniken är bara ett verktyg bland andra. Det krävs fortfarande att man gör en analys av den tillgängliga informationen för att veta vad målgruppen tycker, varför de tycker så och hur dessa åsikter kan vändas till kundens fördel. Det är där Novus menar att man har en roll att spela även i framtiden.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.