Ägargrupp anser att brittiska Entains bud på Enlabs är för snålt

Bettingbolaget Enlabs sjätte största ägare Hans Isoz anser att brittiska Entains uppköpsbud på bolaget är alldeles för snålt. Han får medhåll från andra i ägarlistan. Det skriver Dagens Industri i i onsdagens utgåva.
Ägargrupp anser att brittiska Entains bud på Enlabs är för snålt - pengar-pank_binary_6979556.jpg
Enlabs aktie stängde på 41,20 kronor igår. Det är högre än Entains kontantbud på 40 kronor per aktie, vilket värderar Enlabs till 2,8 miljarder kronor. Aktieägare som motsvarar 42,2% av aktierna i Enlabs har åtagit sig att acceptera erbjudandet.

Hans Isoz äger 2,7% av aktierna i Enlabs. Han uppger sig ha muntliga utsagor från andra ägare som också kommer att tacka nej. Tillsammans kommer de upp i över 10% av aktierna, vilket förhindrar Entain att uppnå 90% ägande vilket möjliggör tvångsinlösen av resterande aktier.

Hans Isoz vill se ett bud på minst 50 kronor per aktie för att sälja aktierna i Enlabs.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.