Ahlstrom-Munksjö förbättrar marginalerna

Den finländska specialpapperstillverkaren Ahlstrom-Munksjö ökade resultat och marginaler i det andra kvartalet, jämfört med samma period i fjol.

“Vi nådde framgång med vår kommersiella strategi som fokuserar på produktdifferentiering, service och kvalitet. Vår bruttomarginal för produkter fortsatte att förbättras och nådde en rekordnivå”, kommenterar vd Hans Solström i rapporten.

På plussidan lyfter vd:n också fram att de fasta kostnaderna sänkts, vilket motverkar negativ effekter av fortsatt låga leveransvolymer. Marknadsläget beskriver han som alltjämt “osäkert” med fluktuerande efterfrågan.

“Bruttomarginalen för produkter fortsatte att stiga under första halvåret 2019 och de förväntade synergifördelarna och kostnadsbesparingsåtgärderna förväntas ha en positiv effekt på resultatet för helåret”, skriver bolaget och upprepar därmed budskapet från det första kvartalets rapport.

Ahlstrom-Munksjö redovisar ett justerat ebitda-resultat på 83,8 miljoner euro (67,1) för det andra kvartalet 2019. Försäljningen uppgick till 745 miljoner euro (588) och den justerade ebitda-marginalen blev därmed 11,2 procent (11,4).

Väntat var ett ebitda-resultat på 84,4 miljoner euro och en försäljning på 778 miljoner euro, enligt Bloombergs snittestimat.

Nettoresultatet blev 14,8 miljoner euro (588), motsvarande 0:13 euro per aktie (0:22).

Ahlstrom-Munksjö handlades cirka 15 minuter efter rapporten till omkring 14:50 euro på Helsingforsbörsen, en nedgång med cirka 2 procent för dagen.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här