Akelius efter jätteaffären: ”Fanns inget bättre än aktier i Castellum”

Roger Akelius köper en jättepost i Castellum från Rutger Arnhults M2. För Affärsvärlden uppger Akelius att det inte fanns något bättre alternativ än aktier i Castellum, efter att pengarna från Heimstadenförsäljningen gynnats av dollarförstärkningen det senaste halvåret.
Akelius efter jätteaffären: ”Fanns inget bättre än aktier i Castellum” - Briggen 130612
"Akelius fann inget bättre än aktier i Castellum", säger Roger Akelius till Affärsvärlden.

Rutger Arnhults M2 säljer aktier i Castellum för motsvarande 4,6 miljarder kronor till Akelius Residential Property med fastighetsmiljardären Roger Akelius i spetsen.

I december 2021 sålde Akelius en jätteportfölj med fastigheter till Heimstaden. Roger Akelius säger att de placerade ”mottagna kontanter i US dollar”.

”Under ett halvår har dollarn vänligt ökat mätt i kronor med 20%. Det ska man vara nöjd med. Växla till kronor och köp vadå? Akelius (Residential Property reds. anm.) fann inget bättre än aktier i Castellum”, uppger Roger Akelius till Affärsvärlden och fortsätter:

”Det kan tyckas dyrt med hänsyn till kommande finanskris. Jag tänker hela paketet, att omvandla vinst på dollar till svenska aktier.”

Han uppger även att han inte har några andra planer på köp i dagsläget.

Castellums aktiekurs är i skrivande stund upp 14% efter beskedet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.