Aktierna som kan lyfta idag

Terminerna för de ledande europeiska indexen indikerar en oregelbunden öppning när handeln i Europa inleds på onsdagen efter tisdagens skarpa nedgångar.

En halvtimme före öppning var terminerna för DJ Euro Stoxx 50 0,1 procent lägre, CAC 40 Index var 0,1 procent ned medan DAX-terminen var oförändrad.

Börserna i New York sjönk på tisdagen sedan finansmarknaderna globalt oroat sig för tillväxten i Kina, skuldkrisen i Europa och Federal Reserves kvantitativa lättnader.

Dow Jones slutade 1,6 procent ned, en viss försvagning jämfört med vid europeisk stängning då indexet var kring -1,4 procent. S&P 500 tappade 1,6 procent och Nasdaq Composite sjönk 1,8 procent.

Indexen på de ledande asiatiska börserna var övervägande lägre under onsdagens handelssession efter att Kinas premiärminister Wen Jiabao sagt att kabinetten håller på att dra upp planer för att dämpa inflationen. Shanghai Composite Index föll 1,9 procent.

Tokyobörsen var en av få börser som steg i regionen och fick stöd av att yenen försvagats mot dollarn. Nikkei 225 ökade 0,2 procent.

Terminshandeln indikerar att börserna i New York ska öppna med uppgångar om 0,1-0,2 procent i eftermiddag. Flera regionala Fed-chefer har det senaste dygnet försvarat Fed-programmet för obligationsköp.

Det blev inget akut räddningspaket för Irland i samband med tisdagens eurogruppmöte, men landet har gått med på att inleda konsultationer med EU, ECB och IMF om hur bankkrisen ska hanteras.

För svensk del har Goldman Sachs sänkt rekommendationen förHusqvarnatill sälj från tidigare neutral. Riktkursen sänks till 47 kronor från tidigare 60 kronor. Husqvarna värderas med en premie i förhållande till sektorkollegor, mätt med ev/ebit, men Goldman Sachs ser inget motiv för detta.

Volvokoncernens totala lastbilsleveranser ökade med 35 procent i oktober till 17.642 fordon, jämfört med samma period förra året.

Loomis har fastställt ett antal nya finansiella och operativa mål. Bland annat ska rörelsemarginal, ebita, vara minst 10 procent senast 2014. Utdelningen till aktieägarna ska uppgå till 40-60 procent av nettoresultatet, vilket är en höjning av spannet med 10 procentenheter. Utdelningen har legat kring 40 procent under de två år som Loomis har varit börsnoterat.

Enquesthar bekräftar sitt produktionsmål för helåret om 20.000 fat oljeekvivalenter per dag. Bolaget reviderar också sin capex-prognos för 2010 till cirka 200 miljoner dollar, från tidigare 240 miljoner dollar. Den första brunnen i Thistle beskrivs som en framgång.

Affärsvärlden rekommenderar i det senaste numret till köp avBillerud,MedaochMicronic Mydata.

Läs mer om Affärsvärldens aktietips här!

På onsdagens makroagenda finns brittisk arbetslöshet för oktober och byggproduktion från euroområdet för september. Dessutom publicerar Bank of England sitt protokoll från det senaste räntemötet och EU:s finansministrar träffas i Bryssel.

I eftermiddag publiceras USA-siffror över KPI i oktober samt bostadsbyggandet för samma månad. KPI väntas visa en uppgång med 0,3 procent, medan kärn-KPI spås ha ökat 0,1 procent, enligt Bloomberg News enkät. Bostadsbyggandet bedöms ha sjunkit med 2,0 procent i oktober, från månaden före.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour