Aktierna som lyfter idag

Kurserna på Stockholmsbörsen rör sig uppåt på tisdagen. Handelsvolymerna är tunna på börsårets näst sista handelsdag, bortsett från några storposter i Ericsson. Även på de ledande Europabörserna noterades uppgångar av varierande grad.

SIX Generalindex var klockan 13.35 0,8 procent högre vid 485 och OMXS30 noterades 0,9 procent högre vid 1.447. Omsättningen uppgick till 7,9 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise.

Ericsson ställdes upp 0,6 procent. Swedbank internmäklade innan börsens öppning två storposter om nästan 38 miljoner B-aktier.

Mot strömmen gick Lundin Petroleum med en nedgång på 0,1 procent likväl som SKF som vek ned med 0,1 procent. SSAB pressades tillbaka med 0,2 procent.

Råoljepriserna återtog en del av gårdagens förlorade mark i dag, och metallpriserna utvecklas blandat efter att LME åter öppnat. På Stockholmsbörsen skickades Lundin Mining tillbaka med 1,2 procent.

Stora Enso höjdes 0,6 procent efter att ha utnyttjat sin option att öka ägarandelen i det kinesiska bolaget Inpac Packaging till 90 procent från tidigare 51 procent. Köpeskillingen uppgick till 46 miljoner euro.

Låskoncernen Assa Abloy har köpt två bolag i Brasilien. Förvärven väntas bidra positivt till vinsten per aktie redan från start. Aktien ökade 1,1 procent.

Boliden är också suget på att spendera pengar. I en intervju med Di öppnar vd Lennart Evrell upp för förvärv av gruvor. Boliden var upp med 0,2 procent.

C-Rad har tecknat distributionsavtal i Australien och i Nya Zeeland. Tillsammans i båda länderna finns cirka 80 strålbehandlingscentra. C-Rad seg med 0,4 procent.

Den svenska handelsbalansen visade ett underskott på 5,2 miljarder kronor i november, enligt preliminära beräkningar från SCB. Men marknaden hade räknat med ett överskott på 1,1 miljarder.

Senare i dag väntas mer statistik. USA bjuder till exempel på konsumentförtroendet i december.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco