Alla Börsplus analyser vecka 11

Analyser av: Loomis, Stayble Therapeutics, Polygiene, Systemair, Konsultdrivna fastighetsbolag, Cloetta, Krönika om börsraset, Börsplus Portfölj, Buy&Hold-portföljen, Utdelningsportföljen samt kommentar och krönika om corona.

Loomis 

Aktien börjar se köpvärd ut igen efter att kursen letat sig ned mot 300 kr. Men det finns tendenser i de senaste rapporterna som gör att köpläget känns mindre givet nu än tidigare. Ovanpå det finns oron kring corona och kontanterna.

Stayble Therapeutics

Under den sämsta börsdagen på nästan 10 år gör Göteborgsbolaget börsdebut. Det blev en smärtsam start.

Polygiene 

Odörkontrollbolaget behöver få igång tillväxt igen. Då kan aktien en bra placering. Men allmän börsoro kombinerat med coronavirus gör osäkerheten stor.

Systemair 

Tillväxttakten sjunker något för ventilationsbolaget. En fjärdedel av börsvärdet är utraderat sedan årsskiftet. Kan aktien vädra morgonluft?

Konsultdrivna fastighetsbolag

Flera konsultdrivna fastighetsbolag försvinner bort från börsen. I vissa fall under rätt dystra former som nu senast Saltängen.

Cloetta 

Med en orolig börs kan konjunkturstabila konfektyrbolaget Cloetta vara ett alternativ. Ledningen behöver få ordning på sitt lösgodiskoncept som tyngt marginalerna sista åren. Klarar bolaget det finns bra potential i aktien.

Krönika om börsraset 

Det mesta faller tungt idag. Vad betyder och vad ska man passa på att köpa? Det är omöjligt att veta säkert men till att börja med måste vi backa tillbaka och förstå varför börsen rasar.

Börsplus portfölj 

Portföljen är ner 3 procent under en svart måndag då index backar 6,5 procent. Coronavirus och ett priskrig som fått oljepriset i fritt fall gör osäkerheten mycket stor. Vi sätter lite mer av kassan i bruk.

Buy&Hold-portföljen

Fyra nya aktier köps in till portföljen bland annat Probi vars produkter ska vara bra för folk med orolig mage. Det kan ju behövas när börsen svajar.

Utdelningsportföljen

Portföljen motstår inte börsraset och det är bäst att stålsätta sig för utdelningsbesvikelser framöver.

Corona: Finns det några immuna aktier?

Det mesta har rasat. Men när röken börjar skingras borde väl också vinnare på en värld där virusbekämpning är högst prioritet. Vad kan det vara? Börsplus spekulerar.

Coronika: Vår nya vardag

Kurskollaps och rally om vartannat. Vi tror att stimulansförsöken kommer misslyckas och att det blir en lågkonjunktur med en dramatik som liknar 2011. Då ska börsen ner 25% till. Om 2008 är jämförelsen ska börsen halveras.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här