Alla Börsplus analyser vecka 24

Analyser av: Heimstaden Pref, New Nordic Healthbrands, Mentice, Systemair, Net Entertainment, K2A, Nextcell Pharma, Trelleborg, Concentric, Future Gaming Group samt råduppföljning och Buy and Hold-portföljen.

Heimstaden Pref

Heimstaden är en av de största privata bostadsägarna i Norden. Bolaget finns på börsen med en noterad preferensaktie som är en av årets bästa fastighetspreffar. Finns det utrymme för ytterligare kursuppgång?

New Nordic Healthbrands

Kosttillskottsbolaget lever en relativt anonym tillvaro som börsbolag. New Nordic har ett starkt distributionsnät och höga bruttomarginaler. Hur skalbar är egentligen affärsmodellen och är det dags att köpa aktien?

Mentice

Noteringsaktuella medicinteknikbolaget Mentice har egenskaper som aktiemarknaden älskar. Stark tillväxt, höga bruttomarginaler och en intressant ägarlista. Aktien är inte billig, men höjer man blicken kanske Mentice kan bli riktigt bra. Sista teckningsdag: 190613

Systemair

Ventilationsbolaget steg kraftigt på ett bokslut som var bättre än väntat. Men klart bättre lönsamhet krävs för att motivera fortsatt uppgång.

Netent

Trenderna är riktigt jobbiga för den forna tillväxtfantomen men någon gång ska väl aktien bli billig nog för att kompensera dystra utsikter. Kanske är den stunden nu, efter en riktigt svag start på året.

K2A

Trähusbyggaren K2A känns kanske igen av den som gillar preferensaktier. Men nu ska bolaget även notera sin stamaktie. Undra om börsen är mogen för en till bostadsutvecklare. Sista teckningsdag: 190618

Nextcell Pharma

Stamcellsbolaget Nextcell genomför just nu en företrädesemission för att finansiera den fortsatta utvecklingen av läkemedelskandidaten ProTrans. Med finansieringen löst är ett stort hinder passerat för bolaget.

Trelleborg

Trelleborg har pressats av oro för konjunktur och handelskrig. Kanske oförtjänt mycket? Vi är lite osäkra på vad som ska få aktien att vända i närtid – men den låga värderingen talar ändå för goda odds i Trelleborg. Börsplus köper en post till portföljen.

Concentric

Pump- och hydrauliktillverkaren har en lönsamhet som mer påminner om ett mjukvarubolag än en underleverantör till fordonsbranschen. Det är kanske värt ett högre pris än börsen ger idag, men frågan är om marginalerna håller på sikt.

Future Gaming Group

Många affiliatebolag har ett tufft år bakom sig. Det gäller inte minst Future Gaming Group vars aktie är ned över 90 procent senaste året. En förklaring är bolagets svaga operativa utveckling samt oron kring den höga skuldsättningen.

Råduppföljning

Buy and Hold-portföljen

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.