Alla Börsplus analyser vecka 7

Analyser av: Lammhults, Arcoma, Moberg Pharma, Xspray Pharma, Byggpartner, Kindred, Securitas, Doro, Ework, Munters, Beijer Alma, Invisio samt portföljförändringar.

Lammhults

Värderingen har länge liknat ett fynd men aktien är ett haveri. Likt en farlig klappstol är möbelbolaget Lammhults Design Group en värdefälla där många investerare klämt sig illa. Är det köpläge nu eller kommer en lågkonjunktur trycka ner aktien ytterligare?

Arcoma

Medicinteknikbolaget Arcoma har ett bra börsår bakom sig. Försäljningen växer fint, lönsamheten förbättras och aktien har dubblerats. Men hur hög kan lönsamheten egentligen bli?

Moberg Pharma

Den kommersiella produktportföljen avyttras, obligationen löses och en stor utdelning sker till ägarna. Aktien steg 35 procent på beskeden men frågan är om det räcker för att ge huvudprojekt MOB-015 en rättvis värdering.

Xspray Pharma

Xspray Pharma noterades 2017 för att få in pengar till sitt projekt att ta fram egna versioner av några extremt lönsamma bromsmediciner mot cancer. Förseningar kan bli förödande givet hotet från de stora generikabolagen. Men hittills är bolaget på spåret i sin kamp mot klockan.

Byggpartner

Byggbolaget från Dalarna släppte ett bättre bokslut än väntat och höjde utdelningen från 2,50 till 2,75 kronor per aktie. Aktien steg 6 procent. Börsplus gav tre snabba kommentarer kring det viktigaste i rapporten.

Kindred

Spelkoncernen växer riktigt bra ute i Europa vilket är mycket lägligt nu när en svensk omreglering börjar tynga tillväxttalen.

Securitas

Securitas investerar tungt i att öka andelen kontrakt som inkluderar kameraövervakning och annan ny teknik. Så länge börsen går på linjen att bolaget är en vinnare på tekniktrenden kan aktien bli riktigt bra.

Doro

Doro har genomfört en rad viktiga åtgärder under de senaste åren med mer fokus på återkommande tjänsteintäkter. Aktiemarknaden verkar dock fortsatt vara orolig för den vikande telefonförsäljningen.

Ework

2019 blir ett spännande år för konsultmäklaren. Oddsen är hyfsade att marginalerna äntligen kan vända till det bättre. Om den tesen håller ska aktien upp.

Munters

Den nya ledningen tar ett rejält omtag i Munters med stora besparningar och exit från datahallarna i Europa. Kan det bli vändningen för den plågade aktien?

Beijer Alma

Det välskötta industrikonglomeratet är inte särskilt billigt på börsen. Dotterbolaget Lesjöfors inom fjädrar är visserligen värt att betala en premie för. Men frågan är om det är rätt läge att köpa aktien när det finns tecken på avmattning inom fordonsindustrin i Tyskland och Kina.

Invisio

Efter ett riktigt svagt 2018 sätter ledningen trovärdigheten på spel genom att lova ett flertal större order i år istället. Slår det in kan aktien få tillbaka sin tillväxtvärdering.

Portföljförändringar: Säljer ENRO KV1

Som ett ovanligt spekulativt drag så köpte Börsplus portfölj in Eniros Konvertibellån i höstas. Det har varit en vådlig resa som givit oss rätt kalla fötter och nu när konvertibelkursen studsat upp lite så stänger vi positionen.

Nytt avsnitt av Börspluspodden

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här