Analyschef: Facebooks kryptovaluta bra för bitcoin

Lanseringen av Facebooks kryptovaluta libra är positivt för bitcoin, menar Jasper Lawler vid London Capital Group, LGC.

På tisdagen presenterade Facebook sin kryptovaluta libra, som lanseras 2020. Valutan ska bli en hörnsten i ett mobilt betalningssystem och knyts till Facebooks dotterbolag Calibra, där användare kan förvara sina pengar via digitala plånböcker.

I en kommentar till lanseringen säger Jasper Lawler vid London Capital Group att lanseringen är positiv för andra kryptovalutor såsom bitcoin. Detta då lanseringen av libra gör att över 2 miljoner användare exponeras för kryptovalutor och alltså höjer sannolikheten för att kryptovalutor accepteras av en bredare befolkning. 

Samtidigt innebär det faktum att libra knyts till en korg med riktiga valutor att den inte kommer att ha samma volatilitetsrisker som exempelvis bitcoin och ethereum och inte gå att spekulera i. Detta innebär också att valutan inte kommer att konkurrera med bitcoin, utan vara ett komplement till denna, enligt Jasper Lawler.

Bitcoin har redan rusat över 140 procent sedan årsskiftet och har redan klättrat över 9 000-dollarstrecket, men enligt Jasper Lawler finns det anledning att tro att valutan kommer att klättra över 10 000-dollarstrecket på Facebook-uppgifterna.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här