Analyshusens fyra köpråd

Här är fyra aktier att öka ägandet i, enligt analyshusen.

Danska Sydbank upprepar rekommendationen köp på flygbolaget SAS trots de sämre än väntade passagerarsiffrorna för maj som presenterades i fredags.

Det framgår av en analys på måndagen.

”Vi är ändå långtifrån imponerade av resultaten från SAS förändrade marknadsstrategi. SAS betydande prishöjningar riskerar att leda till att kunderna går över till konkurrenterna”, skriver banken.

SAS RPK sjönk med 7,3 procent i maj, jämfört med bankens estimat som var -3,0 procent. Kabinfaktorn kom in på 72,2 procent mot väntade 74,3 procent medan yielden för april (rapporteras med en månads fördröjning) ökade 13,6 procent mot väntade 10,0 procent.

”Vi vill göra er uppmärksamma på att SAS finansiella situation är under press i en tuff flygindustri. SAS aktie är därför endast för riskvilliga investerare”, konstaterar banken vidare.

Carnegie inleder bevakning av Tobii med rekommendationen köp och en riktkurs på 50 kronor.

Det framgår av ett marknadsbrev på måndagen.

Morgan Stanley höjer riktkursen för Com Hem till 90 kronor, från tidigare 76 kronor. Rekommendationen är fortsatt övervikt.

Det framgår av en ny uppdatering.

Arctic Securities höjer rekommendationen på det norska försäkringsbolaget Storebrand från behåll till köp.

Det framgår av en färsk uppdatering.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.