Analytikernas nya köpråd

En storbank och ett gruvbolag återfinns bland de aktier som får köprekommendationer på onsdagen.

Handelsbanken Capital Markets tar upp den ordinarie bevakningen av Boliden igen och sätter rekommendationen till köp och riktkursen till 250 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken.

Boliden har under en period omfattats av bankens ”light coverage” och det innebär bland annat att banken inte sätter någon regelrätt rekommendation för aktien.

Aktien stängde på 205:90 kronor på tisdagen.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Dometic till köp från behåll. Riktkursen sänks till 80 från 95 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB Markets höjer sin rekommendation för Scandi Standard till köp från behåll. Riktkursen sänks till 74 från 75 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Även storbanken SEB får en köprekommendation under onsdagen. Nordea Markets höjer sin rekommendation för SEB till köp från behåll. Riktkursen sätts till 80 kronor. Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer även riktkursen för Sobi till 248 kronor från 240 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Aktien stängde på 69:34 kronor på tisdagen.

Vidare sänker Nordea Markets riktkursen för Adapteo till 105 kronor från 135 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Getinge till 185 kronor från 176 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

Aktien, som gått upp med 32 procent den senaste månaden, stängde på 192:20 kronor på tisdagen.

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Essity till 370 kronor från 355 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av ett morgonbrev från banken efter att bolaget kommit med en omvänd vinstvarning på tisdagen.

Aktien i Essity steg med 3,4 procent till 294:50 på tisdagen.

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för gruvbolaget Lundin Mining till 58 kronor från tidigare 68 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Lundin Mining stängde på tisdagen till 43:44 kronor på Stockholmsbörsen.

Såväl SEB som Nordea sänker riktkursen för Bonava.

SEB Equities sänker riktkursen för bostadsutvecklaren Bonava till 55 kronor från tidigare 105 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

ordea Markets sänker riktkursen för Bonava till 110 kronor från 120 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Bonava meddelade på skärtorsdagen att de olika myndighetsbeslut som har genomförts på bolagets marknader till följd av coronaviruset innebär en ökad risk för störningar i Bonavas verksamhet. Bolaget bedömer att det finns en risk för signifikant påverkan på nettoomsättning och rörelseresultat för 2020.

Bonava stängde på tisdagen till kursen 42:46 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.