Arkitekten säger upp sig – ratar Charlie Mungers studenthem utan fönster

Warren Buffetts parhäst Charlie Munger har tagit fram planer på ett enormt studenthem för 4 500 studenter - där endast 6% kommer ha tillgång till fönster i sina rum. Nu säger en konsulterande arkitekt upp sig i protest.
Arkitekten säger upp sig – ratar Charlie Mungers studenthem utan fönster - munger-900
Charlie Munger. Foto: AP Photo/Nati Harnik/TT

Den välkände investeraren Charlie Munger har donerat flera miljarder kronor till universitet och skolor för att de ska kunna bygga skolbyggnader som investeraren själv har varit med och designat. Den senaste i raden av projekt är ett enormt studenthem för Univeristy of California i Santa Barbara.

Huset, på 11 våningar som ska kunna husera 4 500 studenter, har dock mött kritik, skriver Washington Post.

En konsulterande arkitekt, som har suttit med i universitetets granskande kommitté i 15 år, har slutat och uttalat sig om att planen för studenthemmet ”inte går att stötta från mitt perspektiv som en arkitekt, förälder och människa”.

Arkitekten, Dennis McFadden, menar att det faktum att huset endast kommer att ha två ingångar och att 94% av rummen inte kommer att ha fönster är problematiskt och inte rätt svar på problemet med ytterligare bostäder för studenterna.

Munger å sin sida verkar ta kritiken med ro. Han menar att man har arbetat med planerna för huset i flera år och att virtuella fönster kommer att lösa ljusfrågan och därmed frigöra plats för studenterna att få egna rum, istället för att behöva dela.

Projektet, där Munger donerar 200 miljoner dollar, kommer också att fortskrida trots protesterna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco