Autoliv räknar med negativ påverkan från coronaviruset

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv skriver i ett pressmeddelande att coronaviruset sannolikt kommer att ha en negativ inverkan på verksamheten där omfattningen återstår att se. Bolaget har samtidigt valt att utnyttja 500 miljoner dollar av sitt syndikerade lånelöfte.

Autoliv tänker använda kapitalet för att betala ned existerande, kortsiktiga lån och för allmänna koncernbehov.

Men situationen är alltså dyster där Autoliv bedömer att 63 av kundernas produktionsanläggningar runt om i Europa har stängts eller kommer att stängas.

”Flera av våra kunder meddelade även sent igår kväll att de stänger ner alla sina produktionsanläggningar i USA och även stänger ner anläggningar i andra länder. I dagsläget är det högst osäkert hur länge eller hur många fler anläggningar som kan komma att hållas stängda”, skriver bolaget.

För att motverka påverkan från situationen kommer Autoliv att vidta kostnadsbesparande åtgärder.

”Det kan inte uteslutas att temporära stängningar av våra egna fabriker kan komma att bli nödvändigt. Bolagets ledning fokuserar nu på strategisk planering för olika scenarier, vilket inkluderar att fordonsefterfrågan kan komma att minska avsevärt”.

”Det är vid denna tidpunkt omöjligt att förutse den finansiella och operativa inverkan pandemin kommer ha på Autoliv, även om det sannolikt kommer leda till negativ inverkan på bolagets verksamhet”, skriver Autoliv.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här