Avanzas miljonärer köper Investor, Truecaller och Flat Capital

Avanzas miljonärer köpte aktier i bland annat Investor, Truecaller och Flat Capital i oktober.
Avanzas miljonärer har tryckt på köpknappen i Investor.
Avanzas miljonärer har tryckt på köpknappen i Investor.

Investor, Truecaller och H&M. Det var de tre aktier som Avanzas private banking-kunder nettoköpte i störst utsträckning i oktober, enligt en uppdatering. På fjärde respektive femte plats bland aktierna som nätbankens miljonärer köpte finns Sandvik och Storskogen. Även Flat Capital tog sig in på topplistan över mest köpta aktier.

”För månadens lista finns det en aspekt som sticker ut, nämligen börsintroduktioner. Hela 5/10 bolag på köpsidan är bolag som noterades under månaden. Detta tyder på att riskviljan finns på marknaden just nu”, skriver Johan Hagberg, ansvarig för Avanza private banking-kunder, i uppdateringen.

AVANZAS MILJONÄRER RATAR GLADIATOR

Undrar du vilka aktier som Avanzas miljonärer nettosålde mest av? Veoneer, Industrivärden och Zalando.

Investor köptes och Industrivärden såldes, alltså. Även på fondsidan syns ett investmentbolagstema – Spiltan Aktiefond Investmentbolag var den näst mest köpta fonden bland private banking-kunderna. De köpte bara mer i Avanza Zero. Avanza Global var den tredje mest köpta fonden.

Utdelningsaktier gjorde comeback i oktober

Bland fonderna som det såldes mest av finns bland annat Gladiator på femte plats. Det är Max Mittereggers hedgefond som dumpade alla aktier i Oncopeptides, efter att den aktien kollapsat fullständigt. Just Oncopeptides är årets sämsta aktie på Stockholmsbörsen – något som Affärsvärlden tog upp i den här artikeln, där vi listade årets sämsta aktier och vilka som är storägare i förlorarna.

När Avanza släppte statistik över samtliga kunders agerande i oktober låg Investor, H&M och Alibaba i topp på listan över mest köpta aktier. De sålde istället av Evolution, Kindred och Veoneer.