“Även Musk hade blankat Tesla på nuvarande nivåer”

Den välkända blankaren Andrew Left på Citron Research anser att Teslas kursrusning på senare tid skulle få självaste vd Elon Musk att blanka aktien, enligt ett inlägg på Twitter.

Left, som tidigare blankat elbilsbolaget men sedan lovat att aldrig mer göra det, tycker att datorer tagit över kursutvecklingen. Aktien är upp 80 procent i år och 220 procent senaste halvåret.

”När datorer börjar driva marknaden, då tror vi att Elon skulle börja blanka aktien om han vore en fondförvaltare. Det här handlar inte längre om teknik, det har blivit ett nytt Wall Street-kasino”, skrev Left under tisdagskvällen.

Lefts kommentar har gjort sig kännbar då aktien vände ned mot slutet igår efter en ny rekordnivå. Idag är Tesla är ned 2,5 procent i förhandeln i USA.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här