Backaheden stiger i premiärhandeln på Spotlight

Fastighetsbolaget Backaheden började idag den 2 februari att handlas på Spotlight Stock Market.
Börsnotering
Foto: TT
Det nystartade Backaheden förvaltar en logistikfastighet i Kungsbacka utanför Göteborg. Största hyresgäst är smaksättningsföretaget Santa Maria som ingår i den finska livsmedelskoncernen Paulig Group. Övriga hyresgäster är bland annat Region Halland och Erikshjälpen. Den totala uthyrningsbara arean är 45 000 kvadratmeter.

Förvaltare av fastigheten är Pareto Business Management. Bolaget har nyligen genomfört en kapitalisering om 321 miljoner kronor som delfinansiering av förvärvet av fastigheten, där 3,21 miljoner aktier emitterades till kursen 100 kronor per aktie.

Aktien har hittills idag handlats till 107 kronor som högst betalt och 103 kronor som lägst betalt. Klockan 10.15 var senast betalt 103 kronor, vilket är 3% högre än teckningskursen på 100 kronor per aktie. Aktier för 1,1 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Börsvärdet är 331 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.