Bank of Japan: Vidtar åtgärder utan att tveka

Japans centralbank kommer inte att tveka om att vid behov vidta ytterligare penningpolitiska lättnader för att nå inflationsmålet. Det sade ordföranden Haruhiko Kuroda på lördagen, enligt Dow Jones Newswires.

“Ett rikligt utrymme för ytterligare lättnader är tillgängligt”, sade han vid centralbankskonferensen i Jackson Hole.

Bank of Japan förväntas enligt de flesta analytiker vidta ytterligare penningpolitiska lättnader vid sitt möte i september.

Ordföranden sade även att centralbanken inte har för avsikt att ändra sitt inflationsmål om 2 procent, varken högre eller lägre. Det sade även Federal Reserves ordförande Janet Yellen vid sitt anförande på fredagen, efter att ledamoten John Williams tidigare under månaden lyft frågan.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här