Bästa månaden för bitcoin sedan 2017

Kryptovalutan bitcoin har stigit med 70 procent i maj.
Bästa månaden för bitcoin sedan 2017 - bitcoin-700_binary_6958520.jpg

Bitcoin fortsätter upp med 10 procent under måndagen och närmar sig nu 9 000 dollar-strecket. Även andra kryptovalutor såsom litecoin och ether klättar uppåt, med 11 respektive 5,7 procent.

Enligt Bloomberg beror uppgången på att flera mainstream-aktörer visar intresse för kryptovalutor. Bland annat har Fidelity Investments rapporterat att man närmar sig slutstegen i sina planer på att köpa och sälja bitcoin för institutionella investerare. Dessutom har AT&T meddelat att man kommer att tillåta kunder att betala med bitcoin och bitcoin cash.

Förra året var motigt för bitcoin och nedgången för året summerades till över 70 procent. Anhängare av kryptovalutan tror dock att årets positiva trend kan fortsätta då institutioner har börjat titta åp att rulla ut sina egna kryptovalutor eller använda den underliggande blockchain-tekniken i sina projekt.

Alla är dock inte lika optimistiska. JP Morgan Chase gick nyligen ut och sade att bitcoinpriset har stigit över dess fundamentala värde och en analytiker för Bloomberg Intelligence, Mike McGlone, varnar för att rallyt snart kan vara över.  

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG