Batljan: ”SBB:s ägare har straffats – en lärdom är att ta blankningarna väldigt seriöst”

Tidigare idag sade fastighetsbolaget SBBs VD Ilija Batljan till Fastighetstidningen att han nästa gång är beredd att satsa 200 miljoner kronor på jurister och konsulter i USA för att försvara sig mot blankare. I en intervju med Realtid förtydligar och utvecklar han uttalandet.
Batljan: ”SBB:s ägare har straffats – en lärdom är att ta blankningarna väldigt seriöst” - Allmänt, Ilija Batljan, VD Samhällsbyggnadsbolaget
Ilija Batljan, VD för SBB. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN

”Våra ägare har straffats, och en lärdom är att ta blankningarna väldigt seriöst. Såhär i efterhand ångrar jag att jag inte satte av rejält med pengar på jurister i USA för att kunna komma åt den här verksamheten som ser ut att innehålla kriminella inslag”, säger SBB-chefen till Realtid.

Vidare anser Batljan att det är kontraproduktivt att han tillfrågas om blankarna, och att journalister istället borde rikta frågor till dem.

Realtid söker nu en mängd bolag som har eller haft haft stora blankningspositioner i SBB.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.