Ilija Batljan om blankarattackerna: ”Beredd att lägga 200 miljoner på jurister”

Ilija Batljan tar i när han kommenterar blankarattackerna i en intervju med Fastighetsnytt. "Nästa gång är jag beredd att försvara mig och lägga 200 miljoner kronor på jurister och konsulter i USA", säger han till tidningen.
Ilija Batljan, VD för SBB.
Ilija Batljan, VD för SBB. Foto: Adam Wrafter / BILDBYRÅN

Hårt blankade SBB har rasat på börsen i år. VD:n och grundaren Ilija Batljan har gång på gång vädrat sitt missnöje med blankarna i allmännhet och Viceroy i synnerhet.

Det gör han igen.

”Det här är ingen lek, utan handlar om väldigt organiserad verksamhet som verkar innehålla kriminella inslag. Det kan uppfattas som ett professionellt sätt att manipulera kursen för egen vinning”, säger Ilija Batljan till Fastighetsnytt.

I en intervju med tidningen säger han också:

”Nästa gång är jag beredd att försvara mig och lägga 200 miljoner kronor på jurister och konsulter i USA”.

Häromdagen kom nyheten att Viceroy Research drar tillbaka sin riktkurs för SBB efter aktiens ras. Det kan du läsa mer om här.

Affärsvärlden släppte nyligen en ny analys av SBB-aktien. Den hittar du här.

Förra veckan berättade Affärsvärlden också om SBB-blankaren Kintbury Capital. Den brittiska hedgefonden hade fått bäst avkastning på sin korta position i Ilija Batljans bolag, enligt Holdings. Kintbury låg också på plus i samtliga sina korta positioner på Stockholmsbörsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets