Blackrock håller kvar vid en hög riskaptit

Blackrock håller kvar sin höga riskaptit då de menar att den negativa realräntan fortsatt stödjer riskfyllda tillgångar. Det skriver fondjätten i sin veckovisa marknadskommentar.
Blackrock

Vidare kommenterar man den amerikanska centralbankens nedtrappning gällande stödköp av obligationer som förväntas inledas i slutet av året. Att FED inte bekräftar och bemöter den stigande inflationen ser Blackrock som ytterligare stöd till deras riskprofil.

Framöver kommer amerikansk inkomst- och konsumtionsdata vara i fokus.

Även om det varit oroligt på marknaden kring Kinas ökande regleringar och FEDs nedtrappning av stödköp ser Blackrock fortsatt uppsida i riskfyllda tillgångar. Blackrock har även ändrat syn på kinesiska aktier från neutral till modest övervikt och tror att kinesiska myndigheter snart kan komma att stimulera marknaden igen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco