Boris Johnson får intensivvård

Den brittiske premiärministern Boris Johnson får intensivvård efter att hans hälsa försämrats under eftermiddagen.

Det rapporterar flera medier.

Storbritannien har ingen formell ordning för vem som ska efterträda premiärministern om denne inte kan fullgöra sitt arbete, men utrikesminister Dominic Raab kommer tills vidare att agera ställföreträdande premiärminister.

Uppgifterna kommer efter att Boris Johnson under söndagen besökte ett sjukhus för att genomgå tester. Syftet uppges vara förebyggande efter att han tio dagar efter att ha testat positivt för coronaviruset fortfarande har feber.

Enligt Downing Street har Boris Johnson, som är 55 år, varit vid medvetande och att flytten till intensivvården varit en försiktighetsåtgärd.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här