Veckans drink från Börsens Bartender: 10 Down it Street

Vill du gå på sånt som gör att du klarar det? Börsens bartender är ständigt redo att ställa upp och hälla upp. Och det alla aspirerande premiärministerkandidater behöver är förstås en 10 Down it Street.
Veckans drink från Börsens Bartender: 10 Down it Street - image001
Börsens bartender.

Alla har vi våra begränsningar. En som fick erfara sina, är den numer avgångne premiärministern Boris Johnsson som under passande skändliga former fick börja söka nytt jobb i veckan.
Mannen som hittills gått igenom livet som om reglerna var till för de andra, stötte till sist på patrull. Naturligtvis har alkohol med saken att göra. Ty även om en skandal kring sexuella trakasserier
blev strået som knäckte just den här kamelens rygg, lär festerna på 10 Downing Street under pandemin vara det som stuckit örikets folkflertal mest i ögonen. Mer än ett dussin olika fester
– allt från ost­ och vinkalas, via Abba- tematiserade fester till proseccodrivna avskedsskivor – ägde rum samtidigt som gemene britt inte ens kunde gå på puben.

Att premiärministern själv i intervjuerbeskrivit sin beundran inför föregångaren Winston Churchills kapacitet för alkoholkonsumtion, förvånar inte:
”Jag menar, vad gick han på? Hur lyckades han klara det? Han var fantastisk. Jag har försökt komma på någon i vårt yrke som alltjämt klarar av sånt. Jag menar: jag kan dricka mängder till lunch
och sedan skriva flytande och snabbt. Men om jag också dricker till middagen…tappar jag det.”

Vill du gå på sånt som gör att du klarar det? Börsens bartender är ständigt redo att ställa upp och hälla upp. Och det alla aspirerande premiärministerkandidater behöver är förstås en
10 Down it Street.

RECEPT

• 6 cl gin får ligga i botten av alltsammans. En välkyld Gordon’s gör jobbet.
• 2 cl Pimms – den mest brittiska av alla drycker – får bidra med sötma och örtighet.
• 6 cl Victorian Lemonade från Fentimans (finns i de flesta välsorterade butiker) för det sura i att behöva lämna ämbetet i förtid, och fräschören för oss andra i ett nytt ansikte.
• 2 skvättar Worcestershiresås bara därför att. Och tro det eller ej, men det här är en avgörande komponent.

Fyll ett högt glas (highball) med stöddiga isbitar. Häll sakta och fint ned ingredienserna och rör försiktigt. Toppa upp med en torr Indian Tonic Water och rör ytterligare ett varv.
Dekorera efter behag, en apelsinzest framhäver flera smaker ur Pimms-komponenten.

Smaken: låt oss citera mister Down It i egen hög person:

”My policy on cake is pro having it and pro eating it”

 

Senast bjöd Börsens bartender på drinken ”2L2S2E2B”. Du hittar receptet här

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets