Bud på Sleep Cycle – aktien rusar 33%

Velvet Cichlid lägger ett kontantbud värt 42,50 kronor per aktie i sömnanalysföretaget Sleep Cycle. Det innebär en premie om 33,6% mot fredagens stängning. Aktien stiger lika mycket under måndagsmorgonen.
Bud på Sleep Cycle – aktien rusar 33% - sleep cycle

Velvet Cichlid är ett bolag kontrollerat av ett konsortium bestående av GLA Invest, MCGA, h265 samt Petter Wallin. Konsortiet kontrollerar sedan innan cirka 68,2% av kapitalet.

Flera ägare såsom Handelsbanken Microcap Sverige, Cicero Fonder och Evli Swedish Small Cap, med ett totalt gemensamt innehav om cirka 8,6 procent av kapitalet i Sleep Cycle, har ovillkorligen åtagit sig att acceptera budet. Därutöver har ett antal aktieägare, inklusive Skandia Fonder, Tredje AP-fonden och Öhman, med ett totalt innehav om cirka 8,8 procent av aktierna i Sleep Cycle, förklarat att de ställer sig positiva till budet. Totalt har budgivaren således säkrat inklusive icke bindande positiva indikationer cirka 85,6% av kapitalet.

”Vi lever numera i en turbulent omvärld med stor ekonomisk osäkerhet som kommer få konsekvenser på bolagets möjligheter att växa. För att uppnå de tillväxt- och lönsamhetsmål som bolaget har satt, och för att bibehålla Sleep Cycles ledande marknadsposition i en högfragmenterad marknad, kommer långsiktiga investeringar behöva göras inom produktutveckling och marknadsexpansion. Vår samlade bedömning är därför att dessa investeringar bättre görs i en privat miljö”, kommenterar grundaren Maciej Drejak

Acceptperioden löper från och med imorgon till den 31 januari nästa år. Om budgivaren når över 90% kommer ägarna att påkalla en inlösen. Ägarna avser även att avnotera aktien.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco