Canon lägger bud på Axis

Canon har lagt ett kontantbud värt 340 kronor per aktie på Axis, vilket värderar hela nätkameraföretaget till cirka 23,6 miljarder kronor.

Budet innebär en premie på 50 procent mot stängningskursen i går, enligt pressmeddelandet.

Acceptperioden för budet beräknas löpa från och med den 3 mars 2015 och förväntas löpa till och med den 1 april 2015.

Erbjudandet kommer justeras för eventuell utdelning som lämnas av Axis innan redovisning av likvid. Styrelsen för Axis har föreslagit en utdelning om 6,00 kronor per aktie med avstämningsdag 25 mars. Om Axis årsstämma beslutar om föreslagen utdelning skulle det justerade budet bli 334 kronor per aktie.

Erbjudandet är villkorat bland annat av att Canon blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i Axis. Erbjudandet är inte villkorat av finansiering.

Axis tre största ägare, Inter Indu AB, LMK Industri AB och Aktiebolag Grenspecialisten, vilka tillsammans har 39,5 procent av

kapital och röster har åtagit sig att acceptera budet.

Axis styrelse har, baserat på ett ”kort och medellångt” finansiellt perspektiv, beslutat att enhälligt rekommendera aktieägarna att acceptera Canons bud.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.