Carnegie sänker skogsduo

Carnegie har under torsdagen gett nya rekommendationer för skogsbolagen Billerud Korsnäs och SCA.
För Billerud Korsnäs del sänks rekommendationen till sälj från behåll samtidigt som riktkursen höjs till 115 kronor (105).

Den sänkta rekommendationen kommer från att värderingen är utmanande samt att det finns risk för besvikelser. Bland annat tror inte banken att kartongmaskinen KM7 kommer nå guidningen för ett positivt ebitda 2021 på grund av cyklisk svaghet och en komplicerad upptrappning.

Carnegie understryker att just 2021 är främsta oroskällan då man inte tror att ebit kan fördubblas jämfört med 2019-20, vilket är vad konsensus efterfrågar.

Även SCA får en sänkt rekommendation till behåll från köp, men så också riktkursen som nu är 109 kronor (110).

Sänkningen här motiveras av svaga kortsiktiga utsikter för massa och förpackningspapper efter en lägre efterfrågan i Kina och den starka kursutvecklingen på sistone.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.