Carnegie: Skördetiden närmar sig för fordonsunderleverantören

Sedan avknoppningen har fordonsunderleverantören pressats rejält på börsen. Carnegie ser aktien som köpvärd på nuvarande kursnivå.
Carnegie: Skördetiden närmar sig för fordonsunderleverantören - veoneer-700_binary_6956805.jpg

Sedan avknoppningen från Autoliv sommaren 2018 har Veoneer, som utvecklar säkerhetssystem för självkörande bilar, tappat drygt 60 procent, till stor del då hypen kring självkörande bilar kommit av sig. I nuläget handlas aktien kring historiska bottennivåer. Det skriver Carnegie i Veckans Aktie.

”Svårigheten för aktiemarknaden är att väga den långsiktiga potentialen mot den kortsiktiga utvecklingen i bolaget och på fordonsmarknaden. Veoneer gör förlust men har en mycket stor orderbok på 19 miljarder USD”, skriver Carnegie som gör bedömningen att den organiska omsättningstillväxten kommer att ta fart och en positiv rörelsemarginal väntas 2024.

Samtidigt är osäkerheten fortfarande relativt hög, bland annat då den nuvarande svagheten på fordonsmarknaden kan förlängas.

Analyshuset ser dock att det långsiktiga caset är intakt och att värderingen är attraktiv för den långsiktiga investeraren. Rekommendationen blir köp med en riktkurs på 250 kronor, baserat på kassaflödesvärdering samt det bokförda värdet av Veoneers andel i mjukvarubolaget Zenuity.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.