Carnegies aktiechef: Rimlig förhoppning att börsen stiger 8-10 procent 2022

Carnegie Private Bankings aktiechef Karl Hedberg har en positiv grundsyn på 2022 och tror att en uppgång på 8-10 procent är rimligt. Det framgår av en intervju med aktiechefen som publicerats.
Carnegies aktiechef: Rimlig förhoppning att börsen stiger 8-10 procent 2022 -

Bolagens vinster och vinsttillväxt pekas ut som två av de viktigaste drivkrafterna för börslyft under året. En riskfaktor Hedberg pekar ut är om ränteuppgången blir mer omfattande och sker snabbare än marknadens förväntningar samt en hög och ihållande inflation.

Vidare ser aktiechefen en fördel för värdebolag jämfört med tillväxtbolag, men att det kan vara värt att hålla ögonen på enskilda tillväxtbolag som kommit ner på grund av tillfällig oro eller exempelvis komponentbrist.

Hedberg pekar även ut bank som en attraktiv sektor för det första kvartalet och citerar utdelningar och stigande räntor.

Slutligen tror aktiechefen att Volvo, Dometic och Bico kan lyfta 2022.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco