Clas Ohlsons försäljning ökade i oktober- online steg rejält

Hemfixarkedjan Clas Ohlson försäljning i oktober ökade 3% till 738 miljoner kronor (718). Den organiska försäljningen var oförändrad, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Clas Ohlson
”Den organiska försäljningen ökade två procent i Sverige och tre procent i Finland under oktober månad. I Norge minskade den organiska försäljningen med tre procent i jämförelse med förra årets mycket starka försäljningstillväxt. I likhet med föregående månad ser vi fortsatt välbalanserade lagernivåer, vilket ger oss goda förutsättningar när vi nu närmar oss årets viktigaste försäljningsperiod”, kommenterar VD Kristofer Tonström.

Försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta ökade med 1%. Onlineförsäljningen ökade samtidigt med 30% till 76 miljoner kronor (58). Vid periodens utgång hade Clas Ohlson 228 butiker (228).

Under maj-oktober har försäljningen ökat med 2% till 4 172 miljoner kronor, med en organisk tillväxt på 1 procent. Onlineförsäljningen ökade med 27% till 421 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.