Clas Ohlsons vd Lotta Lyrå avgår för vd-post i ett annat bolag

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons vd och koncernchef Lotta Lyrå har meddelat styrelsen att hon beslutat att lämna bolaget.
Lotta Lyrå, avgående vd för Clas Ohlson Foto: Lars Pehrson / SvD / TT
Lotta Lyrå kommer att stanna kvar i nuvarande roll under uppsägningstiden fram till 4 december 2020. Efter tre år på Clas Ohlson lämnar Lotta Lyrå på egen begäran rollen som bolagets vd och koncernchef för att bli vd på ett annat bolag i en annan bransch. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag kan inte nog understryka vilken bra tid jag haft på Clas Ohlson. Jag är väldigt stolt över den förändringsresa som vi genomfört och är tacksam över att varje dag få arbeta med så varma och kompetenta medarbetare. Clas Ohlson är ett fantastiskt bolag med stora möjligheter och en spännande resa väntar, men jag har fått ett erbjudande om ett annat uppdrag som jag kände att jag inte kunde tacka nej till, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

– Lotta Lyrå fick ett tydligt uppdrag att lägga i nästa växel för Clas Ohlson. Detaljhandelsmarknaden är i snabb förändring och bolaget har under Lotta Lyrås ledning både utvecklat ett unikt kunderbjudande och en organisation som gör oss väl rustade att möta framtiden, säger Kenneth Bengtsson, styrelseordförande för Clas Ohlson.

Styrelsen kommer nu att påbörja rekryteringsprocessen efter en ny vd och koncernchef.
Pressmeddelande om Lotta Lyrås nya uppdrag kommer att distribueras idag den 5 juni kl 08.30 från hennes kommande arbetsgivare.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här