Cloetta köper The Jelly Bean Factory

Konfektyrbolaget Cloetta förvärvar Aran Candy och varumärket "The Jelly Bean Factory" ett irländskt företag som producerar och säljer premium Jelly Beans över hela världen.

Förvärvet kommer att avsevärt stärka Cloettas position i Storbritannien.

Det framgår av ett pressmeddelande.

The Jelly Bean Factory omsatte cirka 100 miljoner kronor under 2013 med Storbritannien som huvudmarknad. USA, Kanada, Mellanöstern, Irland och Tyskland är andra viktiga marknader.

Inledningsvis har Cloetta förvärvat 75 procent av aktierna i Aran Candy. Resterande 25 procent kommer att förvärvas 2016. Den initiala köpeskillingen uppgår till 140 miljoner kronor kontant och de resterande aktierna kommer att förvärvas baserat på 2015 års resultatmål.

Förvärvet kommer att finansieras genom att utnyttja Cloettas befintliga kreditfaciliteter. Omstruktureringskostnaderna beräknas uppgå till cirka 15 miljoner kronor under 2014, medan kostnadssynergierna kommer att vara mycket begränsade.

The Jelly Bean Factory har cirka 70 anställda. Richard Cullen kommer att fortsätta som vd för företaget.

Säljare är grundarna till The Jelly Bean Factory.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.