Constancio: Bitcoin är ingen valuta

ECB:s vicechef Vitor Constancio avfärdar all oro för att bitcoin kan utmana ECB:s kontroll av pengarna i euroområdet, rapporterar Bloomberg News.
Constancio: Bitcoin är ingen valuta - bitcoin-affarsvarlden-700_binary_6869754.jpg

Han talade vid ESRB-konferensen i Frankfurt och drog paralleller till bubblan i tulpanlökar i Nederländerna på 1600-talet.

”Jag sitter mellan två holländska medborgare så jag kan säga att bitcoin är som en sorts tulpan. Det är ett instrument för spekulation för dem som vill satsa på att något kan gå upp och ner 50 eller 40 procent på några dagar, men definitivt ingen valuta, och vi ser det absolut inte som ett hot mot centralbanker eller penningpolitik, så mycket är säkert”, sade han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets