Då handlas Söder Sportfiske på First North

Söder Sportfiske, som säljer sportfiskeprodukter genom främst e-handel, genomför en nyintroduktion av bolagets aktie på Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.
Sportfiske
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT
Anmälningstiden i erbjudandet löper från 25 augusti till 7 september. Första handelsdag på First North blir den 9 september. Aktien ska handlas med kortnamnet SODER.

Teckningskursen är 47 kronor per aktie, vilket motsvarar ett börsvärde på 352 miljoner kronor.
Erbjudandet omfattar 1,80 miljoner befintliga aktier, motsvarande ett värde på 84,5 miljoner kronor.

Säljande aktieägare är Capesox samt Esox Lucius Invest, bolag som kontrolleras i sin helhet av Söder Sportfiskes grundare Nicklas Jonsson respektive Henrik Sandahl. Bolagets övriga huvudägare, Rite Internet Ventures Holding samt Growthcap som tillsammans äger 51% av bolaget, avser inte att sälja aktier i samband med erbjudandet.

Ankarinvesterare är Cervantes Capital, Cliens Kapitalförvaltning samt Grenspecialisten som åtagit sig att teckna aktier för 31 miljoner kronor i erbjudandet.

Söder Sportfiske hade på rullande tolv månader en omsättning på 184,5 miljoner kronor per den 30 juni, en tillväxt på 41,3% jämfört med samma period föregående år. Rörelseresultatet, ebit, justerat för noteringskostnader, var 19,2 miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal på 10,4%. E-handeln står för 83% av bolagets omsättning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.